Reprezinta un grup de companii reunite intr-un holding international, care ofera in principal livrari de echipamente speciale pentru industria energetica.

Echipamente tratare neutru: bobine Petersen (BS), transformatoare de creare nul (TSI), rezistoare pentru nul artificial si bobine trifazate de reactanta.


NOU !

TKFC – bobina trifazata de reactanta, utilizata pentru compensarea puterii reactive.

Odată cu dezvoltarea surselor regenerabile de energie electrică ( in special parcuri eoliene terestre si marine), compensarea puterii reactive a capătat o semnificație foarte importanta.

Bobina de reactanta TKFC este proiectata pentru fixarea valorii puterii reactive.

Parametrii caracteristici bobinei de reactanta TKFC sunt:

• proiectata pentru retelele de 6, 10, 15, 20, 35 kV;

• putere de pana la 5000 kVA;

• grupa de conexiuni Y sau YN;

Rezistoare auxiliare

Utilizate pentru crestera componentei active a curentului de defect, utilizate cu scopul de a imbunatati fiabilitatea sistemelor directionale de protectie la punerile la pamant, marind pentru o perioada scurta de timp componenta activa a curentului de defect. Conectarea este realizata fie de catre regulatorul bobinei de stingere, fie este realizata de catre controlerul ARS, fabricat de EGE. Rezistoarele secundare sunt utilizate cu o valoare rezistiva fixa (seria SR) dar ca alternativa, se poate oferi un sistem sofisticat de rezistoare de tip SRA, patentat de EGE. Acest sistem de rezistoare este format din mai multe elemente rezistente. Conectarea acestor elemente in diferite moduri, prin intermediul contactoarelor, face posibila obtinerea unei anumite valori rezistive. Aceste rezistoare sunt controlate de catre controllerul ARS, care selecteaza o valoare rezistiva potrivita, in functie de parametrii masurati in retea.

Bobine de stingere (Bobine Petersen)

Utilizata pentru compensarea curentului capacitiv care apare la punerile la pamant din retele electrice. Rolul fizic al bobinei de stingere este să permită circulaţia în locul defect a unui curent reactiv de scurtcircuit IL, care se opune curentului capacitiv IC rezultat din compunerea curenţilor capacitivi ai fazelor sănătoase, cărora li se aplică tensiunile compuse ale reţelei. Bobinele de stingere EGE pot fi instalate in retelele cu tensiune nominala cuprinsa intre 6 kV si 110 kV, putere nominala de la 125 kVA la 12 700 kVA cu functionare limitata sau continua.

Rezistoare pentru retele de inalta tensiune

Utilizate pentru conectarea punctului neutru al retelei de distributie la pamant, in retelele care functioneaza cu tratare prin rezistor. Scopul rezistorului este de a atenua supratensiunea din timpul punerilor la pamant si de a furniza valori de curent suficiente protectiilor pentru a deconecta rapid liniile cu defect.

NER este proiectat pentru aplicatii de exterior si este compus dintr-un dulap confectionat din tabla de inox, echipat cu blocuri de elemente rezistive, separate prin izolatori si dispuse vertical unul deasupra celuilalt. Racirea rezistorului este asigurata de circulatia naturala de aer din interiorul confectiei metalice.

Transformatoare de creare nul artificial

De tip ETR cu urmatorii parametrii specifici:

- Transformatoare creare neutru utilizabile in retele de: 6, 10, 15, 20 si 30 kV;

- Putere nominala de la 200 pana la 6300 kVA

- Infasurare Zn, ZNyn 11 sau alte variante dorite de client.