ETAP Software produs de OTI – SUAeste un program modular complex,  care permite calculul, proiectarea, simularea si chiar monitorizarea in timp real a instalatiilor electrice complexe, pornind de la zona de producere a energiei electrice pana la retele de transport si distributie. Se adreseaza atat configuratiilor reduse cat si retelelor foarte mari (practic infinit, de dimensiunea unor sisteme nationale).
Este adresabil tuturor tipurilor de utilizatori industriali: petrochimie, materiale de contructii, energii regenerabile, nuclear (fiind singurul sfoware de analiza a sistemelor de putere aprobat pentru utilizarea in acest domeni) dar si in domeniul consultantei energetice.
Softul are o structura modulara pe tipuri de calcule necesare in dimensionare si pe numar de bare ce definesc marimea instalatiei , putandu-se face astfel combinatii infinite de pachete functie de necesitatile utilizatorilor.

ETAP Base Package este un set de instrumente de bază, module integrate de analiză și biblioteci care vă permit configurarea, personalizarea și gestionarea modelului sistemului dvs. Pot fi construite retele AC si DC monofazate si trifazate fara limita de elemente. Librariile ofera date complet verificate, bazate pe datele publicate de producatorii de echipamente. Pachetul include schema monofilara, elemente de editare, manager configuratii, schimb de date, baza de date multidimensionala si ghid de acces. Modulele de analiza ofera posibilitatea de a proiecta, analiza si dimensiona echipamentele. Pachetul include Intelligent One-Line Diagram, System Elements, Configuration Manager, Report Manager, Project and Study Wizards, Multi-Dimensional Database, Theme Manager, Data Exchange si User Access Management.

Protective Device Coordination Software Overview pentru efectuarea coordonarii protectiilor. Permite inginerilor sa realizeze usor si eficient studiile de coordonare a protectiilor. Caracteristicile inteligente integrate in acest modul ofera recomandari in cunostinta de cauza si de incredere in ceea ce priveste fezabilitatea releelor de protectie luate in considerare. Inginerii pot remedia rapid posibilele probleme de proiectare si pot lua decizii in cunostinta de cauza pentru a imbunatatii fiabilitatea sistemului, pentru a creste stabilitatea acestuia si nu in ultimul rand pentru a face economii financiare.


Dynamics & Transient Stability Software

Permite inginerilor sa simuleze secvente de evenimente inclisiv perturbatiile din retea si evalueaza stabilitatea sistemului prin utilizarea unui model de sistem de putere dinamic si foarte precis.

Network Analysis Software- Integrated AC & DC System (Analiza de retea – Sistem integrat AC si DC) include un set foarte puternic instrumente analitice utile pentru simulare, predictie, proiectare si planificare a comportamentului sistemului utilizand flexibilitatea unei baze de date multi-dimensionale.

DC Systems Software

Ofera posibilitati de analiza pentru ingineri in ceea ce priveste proiectarea si menetenanta sistemelor de curent continuu DC.

Control Systems Software and Transmission & Distribution Line Software

Control Systems Software integreaza perfect analiza circuitelor de control si de putere, printr-un program de analiza electrica.

Transmission & Distribution Line Software  calculeaza parametrii electrici ai conductorului.

Cable Systems Software ajuta inginerii sa proiecteze sisteme in cablu care sa functioneze la potential maxim, oferind in acelasi timp siguranta si fiabilitate. Prezicerea cu exactitate a fortelor din cablu este esentiala pentru proiectarea corecta a sistemelor de cablu. Aceste informatii fac posibila evitarea subestimarii sau a supraestimarii si conduc la realizarea de economii substantiale. EATP contine Cable Thermal Analysis Software, Cable Pulling Software, Cable Ampacity Software, si Cable Sizing Software.

Cable Ampacity si Cable Sizing, bazate pe standardele IEEE, NEC si ICEA, sunt incluse in pachetul de baza EtAP Electrical Power Systems Software Base Package

Distribution Systems Software. Suplimentar fata de aptitudinile Network Analysis, ETAP ofera mai multe module de analiza pentru proiectarea sistemelor de distributie. ETAP este un pachet software care suporta sisteme trifazate echilibrate sau neechilibrate, sisteme bifazate sau monofazate pentru retele radiale, buclate sau mixte si contine Protective Device Coordination (ETAP Star) Software, Optimal Capacitor Placement Software, Optimal Load Flow Software, Reliability Assessment Analysis Software, Switching Sequence Management Software, etc.

Panel Systems Software, (Sisteme de panou), dezvoltat pentru proiectantii si inginerii din domeniul electric, acest modul combina interfata grafica si inteligenta ETAP pentru a proiecta si analiza cu usurinta sistemele de distributie de joasa tensiune.

Renewable Energy Software ofera inginerilor si proiectantilor posibilitatea conceperii sistemelor de colectare si efectuarea de studii de interconectare in retea. ETAP include modele complete de energie regenerabila, combinate cu calcule complete pentru simulari precise, predictii, dimensionari de echipamente si verificari in domeniul parcurilor solare si eoliene.